Eilen koitti se kauan odotettu ja jännitetty päivä, kun osallistuimme Osmon kanssa Puppy&Junior MatchShow:hun Hyvinkäällä. Minua jännitti ihan sikana koko aamupäivän ja olin jo muutaman kerran nähnyt uniakin tapahtumasta.

Paikalla oli valtava määrä koiria, noin 200 kpl. Myös Osmon broidi Romeo ja Elina saapuivat paikalle. Aluksi Osmo hieman äijäili ja mekkaloi, mutta hyvin nopeasti kaveri tajusi, ettei kaikkia pysty komentelemaan. Loppuajan herra olikin hiljaa. Saimme numeroksemme (epä)onnea tuottavan numeron 13. Olin tätäkin ehtinyt jo miettiä etukäteen ja meillehän se sitten rävähti.

Osmo osallistui siis Pennut 5-7kk -luokkaan. Tässä ryhmässä pentuja oli noin 60. Saimme pariksemme samassa pentutoko-ryhmässämme treenaavan belgianpaimenkoiran. Meidän onneksi tämä pentu oli täynnä virtaa eikä oikein malttanut seisoa aloillaan. Tuomarin olisi selvästi tehnyt mieli antaa punainen nauha tälle belgille, mutta koska Osmo käyttäytyi tosi nätisti ja seisoikin ihan ok, niin meillehän se punainen nauha sitten tuli. Myös Romeo sai punaisen nauhan, hyvä me!

Sitten olikin edessä piiiitkä odotus. Osmo sai hieman häkkitreeniäkin, kun laitoin Herra Kuratassun välillä häkkiin lepäämään. Lopulta alkoivat ensin sinisten nauhojen kehät ja sitten me punaiset. Samaan kehään ahtautui noin 30 koiraa. Onneksi ei sentään tarvinut juosta. Tuomari ei kyllä ymmärtänyt vesikoirien päälle ja tuntuu, ettei se edes vilkaissut meitä. Niinpä sekä Osmo että Romeo jäivät ilman sijoitusta. Mutta mulle tuli tosi hyvä mieli ja luottamus tuohon otukseen vain kasvoi.