Ensin huonot uutiset, niinkuin tapana on:

1. Pindiä puri eilen ilmeisesti kyykäärme

Pindiä on lähiaikoina kiinnostanut suunnattomasti tonttimme vieressä oleva pelto ja lähinnä sen ojissa liikkuvat myyrät ym. pikkunilviäiset. Niinpä pahat pelkoni kävivät eilen toteen, kun Pindiä puri ilmeisesti kyy. Tyttö suorastaan valui kuolaa ja tärisi kauttaaltaan. Soitin heti lääkärille ja puheluni aikana tytön ylähuuli alkoi turvota. Mikko lähti Pindin kanssa tiputukseen ja kaahasi kuulemma 160 km/h lekurille. Pindi pääsi hoitoon max. puoli tuntia puremasta.

Lääkärissä Pindille laitettiin tippa ja tyttöä nesteytettiin kahden pussin verran sekä otettiin liuta verikokeita. Lisäksi Pindi sai kipu- ja pahoinvointilääkettä sekä ennen kotiin lähtöä myös kipulääkelaastarin kylkeensä. Lekuri oli ehdottanut myös Pindin viemistä Yliopistolliseen Eläinsairaalaan yön yli tarkkailuun, mutta Mikko oli halunnut prinsessan kotiin. Niinpä öinen tarkkailu jäi minulle.

En olisi uskonut, miten kipeäksi kyyn purema voi koiran saada. Kotiin tullessaan Pindi pysyi hädin tuskin pystyssä ja pystyi hengittämään vain turvonneen suun kautta, josta edelleen valui kuolaa. Ilmeisesti kivuista johtuen tyttö myös tärisi jatkuvasti. Nukuin yön todella huonosti, kun vahdin, että Pindillä on kaikki hyvin.

Tänään aamulla Pindi voi jo selvästi paremmin, mutta olen vähän huolestunut, koska Pindi on pissinyt vain kerran koko episodin jälkeen. Olen juottanut sille väkisin vettä ja syöttänyt vähän liotettuja papanoita. Nyt turvotus on siirtynyt myös alaleukaan ja hieman kaulaan ja niskaankin. Odottelen juuri eläinlääkärin soittoa jatkotoimenpiteistä. Sen jälkeen taidan lähteä tekemään käärmeistä makkaraa.

1240481884_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Prinsessa tiputuksessa, taas...

1240482158_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Naama turvoksissa

1240515235_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vertailukohde normaalista naamasta

Ja sitten ne hyvät uutiset:

2. Osmo läpäisi tasokurssin Pentu 2 -kurssille

Eilen, samaan aikaan tämän kyyhässäkän kanssa, meillä oli Osmon kanssa viimeinen kerta Pentu 1-kurssista ja tasokoe seuraavalle asteelle. Koe alkoi luoksepäästävyystestillä eli koirat perusasentoon ja ohjaaja kävi lääppimässä koiria. Sitten testattiin kontaktia, jälleen perusasennossa. Sen jälkeen pujottelimme törppöjä ja koiran piti seurata ohjaajaa hihna löysällä (ei siis varsinaista seuraamista) ja aina käskystä joko istua tai mennä maahan. Lisäksi koira jätettiin istumaan ja siirryttiin pienen matkan päähän, josta koiraa kutsuttiin luo ja perusasentoon. Taso oli kirjava ja vaatimukset vähäiset eli kaikki meidän ryhmässä läpäisivät kokeen, Osmo arvosanalla erinomainen.

Pentu 2 -kurssi alkaa ensi viikolla ja siellä keskitytään alokasluokan liikkeisiin.