Eilen vietimme pitkän, mutta onnistuneen päivän PuppyExpo-näyttelyssä Messukeskuksessa. Yhteen pieneen halliin oli ahtautunut n. 750 koiranpentua, niiden esittäjät ja h......n monta ipanaa. Tämä oli siis ensimmäinen Osmon virallisen epävirallinen pentunäyttely. Kaikista näyttelypaikan epäkohdista huolimatta Osmo oli aivan loistava ukkeli.

Näyttelypäivä ei alkanut ihan niin hyvin. Ensinnäkin aamulla satoi vettä ja Mikko kasteli Osmon. Toiseksi jouduimme jopa kaksi kertaa kääntymään takaisin, kun ensin Sanna unohti lihapullat jääkaappiin ja sitten minä unohdin tuolit kotiin. Olimme siis reilusti myöhässä, kun vihdoin saavuimme Messariin. Kaikesta kiireestä ja jännityksestä johtuen voin henkisesti ja fyysisesti pahoin. Ehdimme kuitenkin treenata hetken kehässä ja jännityskin hälveni.

Kello 10.00 alkoi sitten Osmon luokka eli Urokset 5-7kk. Luokassamme kilpaili seitsemän koiraa ja tuomarina toimi Elena Ruskovaara. Osmo antoi tuomarin kopeloida todella hyvin, seisoi kuin tatti ja juoksi reippaasti. Olin todella tyytyväinen. Tuomarikin taisi tykätä, koska sijoituksemme oli 2. ja saimme KP:n. Romeo oli 1. ja sai myös KP:n. Hyvä C-team!

Arvostelu: Reippaasti käyttäytyvä, tasapainoinen uros. Lupaava päänmalli. Kauniit linjat ja mittasuhteet. Melko voimakkaasti laskeva lantio. Voimakkaat takakulmaukset. Sopiva etuosa ja runko. Hyvät yhdensuuntaiset takaliikkeet. Selässä vielä pehmeyttä, mutta hyvä askelpituus sivusta katsottuna. Erittäin lupaava koira.

Koska hallissa oli erittäin kuuma ja ahdasta, lähdimme kehän jälkeen ulos vilvoittelemaan. Olimme juuri ehtineet pihalle, kun meitä tultiin huutamaan takaisin kehään. Spurttasimme hallin läpi ja painelimme Hurtta-pannassa kehään. Jostain kumman syystä tuomari tahtoi vielä kaikki KP:n saaneet urokset kehään?! En edes ehtinyt tajuta, mitä tapahtui, mutta olimme siis PU3. Romeo oli loistavasti PU1.

C-team loisti myös nartuissa. Saaga oli 1. ja Mila 2. omassa luokassaan. Molemmat saivat myös KP:n. Lupaava alku kasvattajaluokkaan! Kaiken huipuksi Romeo oli vielä ROP-pentu. Kasvattajaluokassa muilla ei ollut mitään jakoja ja olimme ROP-kasvattajaryhmä. Edessä oli siis pitkä odotus, koska ryhmäkilpailut alkoivat vasta noin klo 15.30.

Myös Civil-serkku esiintyi hyvin, mutta koska oli ainoa mudi paikalla, ei tuomarilla ollut vertailukohdetta ja ehkä juuri tästä syystä jäi KP tällä kertaa saamatta. Tuomari ei myöskään tuntunut tuntevan ko. rotua täysin, koska nimesi Cipan väärän väriseksikin. Mutta olimme hyvin tyytyväisiä molempiin pentuihin.

Iltapäivällä Osmo osallistui vielä Saaga-siskon kanssa parikilpailuun. Kiitos Elinalle esittämisestä! Myös Mila ja Romeo osallistuivat, mutta kumpikaan pari ei sijoittunut. Kasvattajaluokassakin jäimme ilman sijoitusta, vaikka yritimmekin hurmata tuomarin rusoposkilla. Nolostunut

Kaiken kaikkiaan myönteinen kokemus, vaikka lähes kaikki itse paikassa ja järjestelyissä tökkikin. Lapset ja koirat eivät kuulu samaan tapahtumaan! Minä ja Osmo olimme myös aina väärässä paikassa väärään aikaan tai muuten vaan myöhässä. Kiitokset kaikille "holhoojille" ja opastajille!

Palkinnoksi Osmo toi juoksujaan aloittelevan Saaga-siskon meille yöksi. Sinua Sanna saattaa odottaa yllätys yhdeksän viikon jälkeen! Isyysmaksuja voit alkaa kerätä, kun selviää ovatko pennut punaisia, sinisiä vai ruskeita. Silmänisku

 

1238943390_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

On se niin kaunis, siis koira, ei mun hanuri.