Vuohien "kesäloma" on nyt sitten loppu ja Kia & Juulia ovat palanneet takaisin Karjaalle. Nyt kun kaikki aika ei mene villikoita vartioidessa, niin me ollaan koirien kanssa ehditty keskittyä kesälajeihin: uimiseen ja jälkeen. Sain siis vihdoinkin vedettyä Osmolle elämänsä ensimmäisen verijäljen. Teimme Sannan kanssa junnuille (Osmo ja Cipa) kaksi noin 25 metrin suoraa jälkeä/koira ja Pindi sai yhden hieman pitemmän vedon.

Ensimmäisenä jälkeään pääsi ajamaan Osmo. Hyvin kaveri keskittyi haistelemaan makuuta, eikä näyttänyt jännittävän veren hajua. Hyvin rauhallisesti edeten ja välillä hieman harhaillen pääsimme kuitenkin aina kaadolle asti, jossa odottivat ryynimakkarat. Taisi sillä hetkellä syttyä pieni lamppu kaverin päässä, veri=ruokaa, koska toisella jäljellä Osmo liikkui selvästi ripeämmin eteenpäin. Välillä piti oikein jarrutella. Nytkin harhailtiin välillä, mutta kaiken kaikkiaan toinen jälki sujui ensimmäistä paremmin.

Pindi pääsi jäljelle junnujen jälkeen ja oli erittäin positiivinen yllätys. Jo heti autosta oton jälkeen huomasin, että tyttö tietää mitä tapahtuu. Sen verran innokkaasti se liikkui nenä maassa. Ja vaikka toiset koirat haukkuivat ja mekastivat autossa, pystyi Pindi keskittymään omaan tekemiseensä. Hyvin tyttö vetikin, koko matkan sain oikeastaan jarruttaa ja pieniä harhoja tuli ehkä muutama. Mutta ei mikään ihme, koska ainakaan vuoteen Pindi ei ole päässyt jälkeä tekemään. Lopussa tyttö järjesti vielä iloisen yllätyksen, se söi kaadolla palkkansa. Sitä ei ole tapahtunut muistaakseni koskaan. Jippii!

Jäljestämisen lisäksi Osmo on nauttinut uimisesta ja jopa minä uskaltauduin veteen, ensimmäistä kertaa koko kesänä. Uitiin Osmon kanssa pieniä lenkkejä yhdessä. Osmo ui lenkkejä myös yksin, Cipan kanssa, Pessin kanssa, mummon kanssa, papan kanssa jne. Me ollaan niin harvoin päästy veden ääreen, että nyt oli oikeastaan ensimmäinen kerta, kun näin ukkelin uivan omatoimisesti. Kyllähän se pari kertaa myös sukelsi, kun sählätessään tippui laiturilta, mutta eipä näyttänyt menoa haittaavan. Osmo olisi halunnut uida myös paljussa, mutta jostain kumman syystä siihen ei tullut lupaa. Pindi-prinsessa tyytyi vain katselemaan sivusta ja väistelemään märkiä kavereitaan.