Tänne Perttulan takametsiin tulee näköjään Halloweenikin päivän myöhässä. Sen verran hiuksia nostattavaa ja pelottavaa toimintaa on meillä tänään nähty.

Kaikki alkoi siitä, kun katselin aamulla Nigella Lawsonin kokkiohjelmaa, josta inspiroituneena päätin tehdä liekitettyjä lettuja appelsiinikastikkeessa. Niinpä illan hämärtyessä valmistin taikinan, paistoin letut ja tein kastikkeen. Sitten tuli liekityksen hetki: puff ja herkullinen jälkkäri oli valmis (pikku kompa). Vatsa täynnä herkullisia lettuja laittelin sitten astioita pesukoneeseen ja haaveilin jo sängylle köllähtämisestä ja tv:n katselusta. Mutta silloin se tapahtui: Osmo kaatoi meidän jääkaappipakastimen sekä astianpesukoneen! Kyllä, usko pois.

Laitoin siis astioita koneeseen ja täytyy myöntää, että olen laiskuuttani antanut herran nuolla astioita siinä samalla. Nyt Osmo oli ilmeisesti, ahneena poikana, kiivennyt koneen luukun päälle ja 18 kg voimalla saanut koneen takapään nousemaan ja koneen päällä olevan jääkaappipakastimen kallistumaan. Näin sivusilmällä, kun jokin iso, valkoinen möhkäle lähti kaatumaan ja koira otti jalat alleen. Ehdin kallistuman edetessä miettiä, otanko kopin vai huudanko. Valitsin jälkimmäisen. Seurasi kaamea kolina, räminä ja huuto, kun ruoat ja astiat lentelivät pitkin lattiaa. Siellä sitä sitten oli yhtenä mössönä ketsupit, kananmunat, maidot, jugurtit, tomaatit ym. sekä valikoima erilaisia veitsiä ja astioita, mm. valurautainen fonduepata ja häälahjaksi saatu iso tarjoiluvati (nämä lensivät jääkaapin päältä).

Kaikki astiat säilyivät ehjinä, mutta paljon ruokaa piti heittää roskiin. Jos jotain positiivista oikein tikun kanssa tahtoo tapahtumasta kaivella, niin tulipahan putsattua jääkaappi ja jokainen sen sisälle tuleva purkki ihan perusteellisesti.