Meillä ei agility-treenit ole viime aikoina menneet ihan putkeen; ensin hallin katto repesi lumen painosta ja tällä viikolla treenit oli peruttu kisojen vuoksi. Kun tuolla nurkissa nyt sattuu pyörimään kaikenlaista puutavaraa, päätin rakentaa pari estettä kotiin. Tunnin äheltämisen jälkeen olin saanut aikaiseksi yhden hyppy-esteen. Hiemanhan se oli hutera, mutta ajoi asiansa ihan hyvin (kun laittoi tuulilasinpesuneste-purkit siivekkeiden painoksi). Tämä esteen prototyyppi kohtasi kuitenkin perjantaina vahvempansa, kun se jäi auton yliajamaksi. Niinpä rakensin eilen uuden ja paremman mallin. Olen testannut estettä sekä Pindin että Osmon kanssa ja hyvin molemmat sen esteeksi tunnistavat.

Esteiden rakentelun lisäksi olemme viettäneet tällä viikolla kolmen päivän hiihtolomaa. Sanna saapui serkku-poikien kanssa meille ja kävimme maanantaina uimassa Hyvinkäällä. Pienen alkujännityksen jälkeen Osmo ui hyvin innokkaasti mm. altaan päästä päähän monta kertaa. Varsinaiseksi uimamaisteriksi osoittautui kuitenkin Cipa, joka tosin aluksi piti uimaope-tädin kantaa pari kertaa veteen. Sen jälkeen kaveri hyppi valtavilla loikilla altaaseen ja pesi kaikki muut mennen tullen.

Uinnin lisäksi kaverit viettivät aikaa lähinnä ulkona, pallot suussa. Rivitalossa asuvat koirat nauttivat suuresta pihasta ja Osmo nautti kavereista. Pindi ei välttämättä aina ollut samaa mieltä. Ainakaan silloin, kun Cipa törmäili tahallaan päin. Yhtään turhaa ärinää ja purinaa ei onneksi kuitenkaan kuulunut, ei edes sisällä, missä tilaa on noin 40m2. Pindi piti huolen, ettei Cipa saanut myöskään piipata. Pienestäkin, mökin toisessa päässä kuuluneesta piipityksestä tuli välitön kommentti. Kävimme myös lumihanki lenkillä, jolloin kunto meinasi loppua ainakin omistajilta.

Olen kotiagilityn lisäksi tehnyt myös kotitokoa. Hienosti Osmo osaa alokasluokan liikkeet, nyt pitäisi vaan siirtää harjoittelua enemmän vieraisiin ympäristöihin ja vähentää palkkaamista. Elinan ja Romeon innostamina olen jopa vakaasti harkinnut osallistumista möllitokoon kevään aikana. Huhti-toukokuussa alkavat taas ohjatut toko-treenit ja vaikka en ole kovin kilpailuhenkinen, niin tuntuu vähän tyhmältä harjoitella ilman todellista tavoitetta.

Osmo ja Pindi saivat tällä viikolla myös "perheen lisäystä", kun Mikon vanhemmat hakivat kotiin pienen saksanpaimenkoira-pennun. Voi, kun voisi itsekin kääntää kelloa taaksepäin, Osmon ja Pindin pentuaikaan. Tekisin nyt monet asiat toisin, eikä tarvitsisi kiivetä pylly edellä puuhun. :)