Osallistuimme Osmon kanssa Hausjärven Haukkujen epävirallisiin agility-kilpailuihin, jotka järjestettiin "omalla hallilla" Hyvinkäällä 19.9.2010. Mukana oli ehkä yhteensä noin parikymmentä koiraa, osa mölli-luokissa ja osa kilpailevien luokissa. Innokkaimmat osallistuivat molempiin. Me mentiin pari rataa medi-mölleissä ja meitä oli vain kaksi koirakkoa. Kisajännitys kaikkosi mini-möllien ratojen aikana, kun huomasin, ettei taso todellakaan päätä huimaa. Näin mm. ohjaajan, joka ryömi itse putkeen, kun koira ei sinne halunnut mennä sekä koiran, joka livahti ensimmäisen esteen ali, paineli kentän täysiä ympäri ja saman tien maalin kautta ulos kentältä (eikä vaan kerran, vaan kolme kertaa). Ehkä tämä ei olekaan niin vakavaa, kuin olin mielessäni ehtinyt kehitellä.

Tässä meidän rata:

Lähdin radalle ihan treeni mielessä eli palkkasin kontakteilla naksulla ja namilla, mutta muuten yritin suorittaa puhdasta rataa. Vitosputken pää oli sopivasti hollilla 3. hypyn jälkeen ja varmistelin, että koira löytää nelosputken jättämällä koiran A:n kontaktille ja siirryin itse kolmoshypyn kohdalle, vapautin koiran ja tein esteen takana valssin. Putkilla oli eka radalla jotain ihme säätöä, kun putkihullukoira empi niihin menoa. Ilmeisesti hätäilin taas kerran liikaa ja olin sen sadasosasekunnin liian nopea. Palkkasin taas puomin kontaktilla. Tarkoitus oli tehdä valssi hypyn 10 edessä ja suikata itse hyppyjen 10 ja 11 välistä ja tehdä takaaleikkaus 11. ja 12. välissä, mutta aloin hannata ihan turhaan. Niinpä jäin hypyn 11. taakse, eikä koira tiennyt mitä suorittaa seuraavaksi. Loppu rata meni molemmilla kerroilla hyvin.

Koirassa ei siis ollut mitään vikaa, se toimi ihanasti ja erittäin nopeasti, mutta nuo omat mokailut vähän harmittaa. Siitä olen iloinen, ettei Osmo pudottanut yhtään rimaa. Herra tuppaa välillä suorittamaan hyppyesteitä ei niin tyylillä, vaan silkalla voimalla.

Virhepisteistä ei ole mitään käsitystä, mutta uskon, että niitä on ja paljon. Päästiin kuitenkin palkintopallille, vaikka hävittiinkin vehnäterrierille. Mamma sai suklaata ja Osmo kakkapussikotelon. Joka tapauksessa nyt on kilpailupelko kohdattu ja tästä on suunta vain ylöspäin.