Agilitytreeneissä on tarkoituksena keskittyä koko syyskausi tekniikkatreeneihin. Tässä jo menneitä treenikuvioita.

Tässä harjoituksessa teimme joka esteen välissä (paitsi 1-2, 5-6, 6-7) ensin valssit ja sitten pers´jätöt. Osmon kanssa oli haastavaa se kirottu-siunattu nopeus. Tärkeää oli itse pysyä keskilinjalla, ettei lähtenyt koukkimaan, koska muuten ei vaan ehdi. Valssit sujuivat paremmin, koska niitä on harjoiteltu enemmän, mutta pers`jätöissä lelu ja kova ääni toivat lopulta tulosta ja pääsimme radan loppuun. Tosin rimoja kolisi maahan turhan paljon. Ja mun pitää parantaa ryhtiä, eikä kumarrella pylly pitkällä.

Sitten oli vuorossa putket. Taas sai juosta reilusti ja kovaa, koska Osmo tarvitsi yllättävän paljon tukea kaukaisissa päissä (3 ja 5). Kokeilin myös pers`jättöjä, kun koira tuli putkesta, mutta en ollut tarpeeksi nopea. Yllättävää oli myös, että Osmo välillä empi putkeen menoa ja pari kertaa jopa tuli sieltä pois. Ehkä minä taas hätäilin. Tärkeää oli kertoa putkessa olevalle koiralle ajoissa mihin ollaan seuraavaksi menossa, sekä äänellä, kropalla että katseella. Tehtiin rataa myös peilikuvana ja se menikin paremmin. Pieni lamppu oli ehkä syttynyt kaverin päässä.

Keppejä ei olla tehty vähään aikaan ja sen kyllä huomasi. Osmo otti reilusti kierroksia yhdistelmästä putki ja kepit. Niinpä kaveri ei oikein pystynyt keskittymään keppeihin ja ne meni superhuonosti. Siirryinkin nopeasti harjoittelemaan kentän sivuun pelkkiä keppejä. Jälkikäteen ajateltuna olisi pitänyt ottaa koira paremmin haltuun joka putkesta tulon jälkeen, palkata ja jatkaa siitä rauhassa kepit ja taas palkata. Eipä mennyt hyvin kellään muullakaan.

Lisää seuraa, kunhan jaksan ensin piirtää radat.